29 aug

Imam baildi

Imam baildi

Een heerlijke Oosterse gerecht met aubergines, gegeten in zowel Turkije als Griekenland. In de originele versie worden de aubergines eerst gebakken, maar ik vind dat het gerecht daar te zwaar van wordt. Daarom bak ik ze eerst op de grill tot ze zachter zijn geworden. Een van Bob’s favorieten, probeer het eens en laat me weten wat je van vindt !!

Lees verder

28 aug

Kretenzische Dakos

Dakos Hella Oil

 

Een gerecht van het eiland Kreta, dat zeer populair is geworden in heel Griekenland. Dakos is het Kretenzische woord voor “Paximadi”: een tweemaal gebakken brood gemaakt van haver, tarwe of rogge, dat al duizenden jaren in Griekenland wordt gegeten. “Paximadi” kan hard of zacht zijn en wordt bereid in allerlei vormen, maar de Kretenzische dakos is ronde variant gemaakt van haver. Aangezien “Paximadi” is moeilijk te vinden in Nederland kunt u dit gerecht met bereiden met een bruscetta, of een volkoren bagel die even is geroosterd in de oven. Het is perfect voor een voorgerecht, een hapje of een zomerse lunch!

Lees verder

24 jun

Griekse salade met een twist

Griekse salade met een twist

Tijdens een bezoek aan Griekenland hebben we eens gegeten in een taverna in Pireas waar klassieke Griekse gerechten met een moderne twist werden geserveerd. Wij waren erg verrast door deze moderne uitvoering van de klassieke Griekse salade en willen u deze niet onthouden!
Lees verder

20 jun

Ghemista (Gevulde groenten)

Gemista

 

Ghemista (Gevulde groenten)
Het ultieme “summerfood”! Bereid met of zonder vlees en warm of koud geserveerd, afhankelijk van uw voorkeur! Mijn moeder maakt het altijd zonder vlees, maar ik heb het liever met lamsgehakt en koud opgediend. Het is de perfecte begeleiding na een zomerse stranddag. Heerlijk met Griekse feta, of yoghurt en vers brood!
Lees verder