Over ons

foto

Wij zijn Melpo en Bob. Een Griekse vrouw en een Nederlandse man, die elkaar in Nederland hebben leren kennen, toen Melpo in Nederland studeerde voor haar MA. We ontdekten al snel dat we beiden van koken en bakken houden en daarbij graag werken met kwalitatief goede en verse producten. Olijfolie staat centraal in de Griekse keuken en werd al snel een ingredient van alles wat we samen kookten. Niet alleen Bob, maar ook vrienden en familie die de Griekse extra vergine olijfolie probeerden waren enthousiast over de unieke smaak.

Griekse extra vergine olijfolie was erg moeilijk te vinden in Nederland. Melpo bracht haar eigen extra vergine olie mee elke keer als ze terugkwam van een reis naar Griekenland.

Dit bracht ons op het idee een importbedrijfje in Griekse producten op te richten, waarbij we ons in het begin toeleggen op extra vergine olijfolie van kleine, regionale producenten in Griekenland. Na vele maanden van onderzoek besloten we om te beginnen met deze twee uitzonderlijke oliën. Dit proces bestond onder andere uit het leggen van contacten met verschillende producenten in verschillende gebieden. Daarnaast hebben we de olie chemisch en organoleptisch laten analyseren. Bovendien hebben we onze producten, tijdens een olijfolie seminar in Nederland, laten proeven door een Nederlandse, gecertificeerde olijfolie tester en door het publiek om van de mening van de Nederlandse consument te testen. De resultaten waren zeer positief, zodat we nu met trots de Kranidi extra vergine olijfolie presenteren uit Argolis in de Peloponnesos.

Recent hebben we nieuwe producten uit de regio rond Sparta aan het assortiment toegevoegd. Niet alleen olijfolie, maar ook gemarineerde olijven, olijventapenade en wilde kruiden.
Wij hopen dat u er net zoveel van geniet als wij zelf doen.

We blijven zoeken naar kleine lokale producenten die een uniek en heerlijk product maken om u de kans te geven daarvan te genieten.