20 okt

Makreel in kruidendressing en geroosterde groenten

Makreel met kruiden

Met Hella Oil extra vergine olijfolie als basis kun je heerlijke marinades maken voor vis en vlees. Die kun je vervolgens bakken, grillen, of roosteren in de oven. Ook je groenten bereid je makkelijk en gezond in de oven met Hella Oil extra vergine olijfolie.

In dit geval makreel gemarineerd in verse kruidenolie.

Ingrediënten:

Voor de vis:
2 verse makrelen (schoongemaakt en ontschubd)
1 citroen
Verse peterselie
Verse koriander
Verse dille
Takje rozemarijn
Bosui
Knoflook
Hella Oil extra vergine olijfolie
Zout & peper

Voor de groenten:
Zoete aardappel
Rode biet
Rode ui
Knoflook
Hella Oil extra vergine olijfolie
Zout en peper

Bereiding van de vis:

Neem sap van een halve citroen en knijp dat uit in een kom.
Rasp daar wat van de schil bij. Voeg daar de fijngesneden kruiden, bosui, knoflook en naar smaak zou en peper aan toe.
Voeg hier roerende Hella Oil extra vergine olijfolie aan toe toch een gladde marinade ontstaat.

Makreel

Snijd in beide zijden van de vis 3 inkepingen in de huid tot op de graat. Smeer met een kwastje de marinade in de inkepingen en over de rest van de vis. In de holte van de vis leg je het takje rozemarijn en wat schijfjes citroen met wat zout en peper. Laat minimaal een half uur marineren en herhaal af en toe.

Makreel 2
Bak nu de vis in de oven, of op de barbecue (bij voorkeur met de deksel dicht, zodat deze mooi gerookt wordt)

Bereiding van de groenten:

Schil en snij alle groenten. Let er daarbij op dat verschillende groenten verschillende garingstijden hebben. Rode bieten moet je dus wat kleiner snijden dan zoete aardappelen en de ui mag in hele grove stukken.
Wanneer alles gesneden is leg je het in een ovenschaal. Royaal besprenkelen met Hella Oil extra vergine olijfolie en naar smaak zout en peper toevoegen.

Groenten met dressing

Als variatie kun je ook pastinaak, peen, gewone aardappel, broccoli en allerlei andere groenten gebruiken. Ook gebruik van kruiden en balsamicoazijn maakt dat je eindeloos kunt variëren.

Kali orexi