29 aug

Imam baildi

Imam baildi

Een heerlijke Oosterse gerecht met aubergines, gegeten in zowel Turkije als Griekenland. In de originele versie worden de aubergines eerst gebakken, maar ik vind dat het gerecht daar te zwaar van wordt. Daarom bak ik ze eerst op de grill tot ze zachter zijn geworden. Een van Bob’s favorieten, probeer het eens en laat me weten wat je van vindt !!

Ingrediënten voor  2 personen:

Imam ingredients

4 lange en dunne aubergines, in de Turkse winkel verkocht als Turkse aubergines
1 grote ui
Het sap van verse tomaten of een blikje tomaten
1 teentje knoflook
Een half bosje peterselie
Griekse extra vergine olijfolie
Kaneel
Nootmuskaat (bij voorkeur vers geraspt)
Zout & peper

Bereiding

Snijd de aubergines over de lengte open, maar niet doormidden! Wrijf de aubergines, zowel binnen als buiten met zout en laat ze ongeveer 20 tot 30 minuten staan. Op die manier verdwijnt de bittere smaak. Was hierna het zout weg en zet ze in de oven onder de grill tot ze zacht zijn.
Ondertussen kun je de vulling maken; Doe de ui, de knoflook, de tomaten en de peterselie in de blender en kort mengen tot een mooie dikke vulling. Giet hier vervolgens de olijfolie, het zout, de knoflook, de kaneel en de nootmuskaat bij en meng met een lepel.
Wanneer de aubergines klaar zijn, haal je ze uit de oven. Je zult zien dat ze nu gemakkelijk te openen zijn in het midden en dat hun vlees lekker zacht is.

aubergines
Plaats de aubergines naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het zojuist bereide mengsel. Als er vulling over is, giet het dan tussen de aubergines. Tot slot nog een flinke scheut olijfolie eroverheen en dan terug in de oven.

stuffed aubergines

Ongeveer een half uur op 180 graden Celsius. Controleer voor serveren eerst om te zien of de saus is lekker warm en gaar is, liefst een klein beetje krokant bovenop. Bak ze eventueel wat langer als dat nodig is.

Serveer met verse Griekse yoghurt, of feta en veel vers gebakken brood! Kali Orexi !!