24 jun

Griekse salade met een twist

Griekse salade met een twist

Tijdens een bezoek aan Griekenland hebben we eens gegeten in een taverna in Pireas waar klassieke Griekse gerechten met een moderne twist werden geserveerd. Wij waren erg verrast door deze moderne uitvoering van de klassieke Griekse salade en willen u deze niet onthouden!

Benodigdheden:
Komkommer, tomaat, olijven, rode ui, feta, sesamzaad, bloem, ei, zout & peper, oregano, Griekse extra vergine olijfolie

Bereiding:
Snij de feta in langwerpige rechte stukken. Bloem deze licht en haal door het ei (geklutst). Rooster de sesamzaadjes en rol de bebloemde en door het ei gehaalde fetastukken er doorheen (voorzichting, de feta mag niet breken).
Bak nu de feta in een pan met een laag olijfolie tot de kaas licht smelt, de sesamzaadjes verkleuren en je deze gaat ruiken.
Het leukste is nu de komkommer langwerpig te snijden en met de, met sesam gepaneerde en gebakken feta, een soort wigwam van te maken. Doe de gesneden ui en tomaat daaronder. Verdeel er wat olijven overheen en een flinke scheut Griekse, extra vergine olijfolie en bestrooi tot slot met oregano; Kali orexi!