12 feb

Fasolada (bonensoep)

Fasolada

 

Een soep is een perfecte maaltijd voor het koude winterweer. In de Griekse keuken zijn  soepen vaak de hoofdmaaltijd, geen voorgerechten. Soepen die bereid zijn met peulvruchten zijn heerlijk, gemakkelijk te bereiden, ideaal voor mensen die een vegetarisch dieet volgen en vol voedzame ingrediënten, waardoor ze populair zijn bij zowel volwassenen als kinderen.

Ingrediënten voor 4 porties
250 gr grote witte rauwe bonen
1 grote wortel
1 selderij
1 ui
1 paprika
1 blikje gepelde tomaten, of tomatenblokjes
zout en peper, of een bouillonblokje
5-6 eetlepels Griekse olijfolie extra vergine

Voorbereiding

Witte bonen moeten worden verzacht zodat ze sneller koken. Daarom is het noodzakelijk dat je een nacht laat wellen in water voordat u de fasolada gaat koken. Daarna moeten ze ongeveer twee uur koken, dus zorg ervoor dat je begint te koken ruim voordat je honger hebt!

bonen

Nadat de bonen zijn geweld zet je ze met ruim vers water op en laat ze ongeveer 15-20 minuten koken. Snijd ondertussen alle groenten in stukjes. Voeg de groenten en de tomaten uit blik toe met zout en peper naar smaak. Zet het vuur laag en laat het voedsel ongeveer een uur koken. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg, wanneer nodig, water toe.

fasolada groenten

Probeer na ongeveer een uur of de bonen al zacht zijn. Wanneer ze zacht zijn, voeg je de olijfolie toe, even goed mengen en laat nog even 10 minuten doorkoken.

Fasolada is klaar! Serveer met feta en vers brood.

Kali Orexi!

fasolada in pan