03 jan

Croissant broodjes met olijfolie

croissant broodjes

Wilt u uw eigen croissants bereiden voor het ontbijt in het weekend? Hierbij het recept voor makkelijk te bereiden croissants van brooddeeg met olijfolie. Heerlijk bij het ontbijt of bij de koffie.

Ingrediënten voor 25 kleine croissants
1 theelepel suiker
½ theelepel zout
1 beker melk lauwwarme warm
1 zakje gist
1 ei
½ beker extra vergine olijfolie
½ kilo zelfrijzend bakmeel

Bereiding
Voeg de gist bij de melk. De melk moet lauwwarm zijn om de gist te activeren. Even roeren en laten staan. Wacht tot de melk is gaan schuimen, zodat je weet dat de gist is geactiveerd. Voeg vervolgens het ei en de olijfolie toe. Voeg hierna de droge ingrediënten toe en kneed tot een deeg en laat het vervolgens 30 tot 60 minuten rijzen. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en snij het in driehoekjes. Rol die in elkaar tot de croissants en buig ze tot de klassieke halvemaanvorm. Je kunt ze eventueel vullen met kaas, ham of chocolade. Bak ze in 30 minuten af. Ze voelen dan aan als zachte broodjes. Serveer met jam, of speculoospasta. Kali orexi!