19 jan

Calzone met olijfolie

calzone

Je eigen Calzonedeeg maken is makkelijker dan ooit met dit recept met olijfolie. Gezond, makkelijk, heerlijk en met alles te vullen!

Ingrediënten voor 4 grote of 8 kleine calzone
250ml lauw water
1 zakje gist
½ theelepel suiker
3 eetlepels extra vergine olijfolie
100gr griesmeel
100gr maïsmeel
100gr bloem
½ theelepel zout

Bereiding
Giet de gist in het water en meng het. Het water moet lauwwarm zijn om de gist te activeren. Wanneer het water gaat schuimen en gaat ruiken is de gist geactiveerd. Voeg vervolgens de andere ingredienten toe in de volgorde zoals hierboven en vorm een deeg. Kneed het deeg goed door. Laat het deeg vervolgens 30 tot 60 minuten rijzen op een warme plaats, of boven een pan warm water. Dek het deeg af met een natte doek, zodat het niet uitdroogt. Rol het deeg uit op een oppervlak dat gebloemd is met griesmeel. Snijd het deeg in stukken en rol er ronde plakken van. Leg je vulling (bijvoorbeeld kaas, champignons, ham en natuurlijk tomatensaus) aan een kant en vouw dubbel. Sluit het deeg goed af door het aan te drukken met een vork. Bak 20 minuten in een zo heet mogelijke oven.
Kali orexi!!